Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 309


ntlnire a delegaiei M.Ap.N. cu reprezentani ai industriei americane de aprare, la Am-Ro Business Council


Delegația Ministerului Aprrii Naționale, condus de ministrul Mihai Fifor, a participat miercuri, 20 septembrie, la Washington D.C., la o ntlnire de lucru gzduit de organizația American-Romanian (Am-Ro) Business Council, la care au luat parte reprezentani ai companiilor din industria american de aprare.

Cu aceast ocazie, ministrul aprrii naționale a evideniat angajamentul ferm al țrii noastre de accelerare a procesului de modernizare a Forelor Armate Romne și realizarea capabilitților operaționale care s permit interoperabilitatea cu aliații din NATO, precum și n cadrul parteneriatelor strategice pe care țara noastr le are.

n aceast marj, a scos n evidenț faptul ca ”Parlamentul Romniei a semnat memorandumul privind aprobarea preliminar pentru inițierea procedurilor de acordare a contractelor pentru o serie de programe de nzestrare a cror valoare de achiziție estimat depșește 100 de milioane de euro pentru fiecare program din pachet”, amintind, n context, de stadiul programelor de achiziționare a rachetelor PATRIOT și sistemelor HIMARS.

n cadrul discuțiilor, oficialii romni și-au exprimat speranța c se vor dezvolta noi oportunitți de cooperare cu companiile romnești din domeniul aprrii și c vor fi extinse investițiile americane n acest sector și, astfel, economia romneasc va beneficia de transfer de tehnologie și know-how.

* * *

Programul delegației M.Ap.N. pentru ziua de joi, 21 septembrie, cuprinde ntlniri cu reprezentanții companiilor americane Raytheon, Lockeed Martin și Bell Helicopters.


Secia Pres