Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 314


Întâlnirea ministrului apărării naționale cu omologul canadian


În marja vizitei oficiale pe care ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, o desfășoară în perioada 22-24 septembrie în Canada, cu ocazia Invictus Games Toronto 2017, demnitarul român a avut o întâlnire bilaterală cu omologul canadian, Harjit Singh Sajjan.

În cadrul discuțiilor, a fost subliniată tendința ascendentă a relațiilor bilaterale, cooperarea militară înregistrând un progres, Canada fiind un susținător activ al inițiativelor promovate de România în cadrul NATO.

Ministrul Fifor a mulțumit omologului canadian pentru invitarea militarilor români la Jocurile Invictus și " pentru oportunitatea de a împărtăși aceleași valori, nu doar în teatrele de operații, ci și pe terenul de sport." De asemenea, a adresat mulțumiri pentru sprijinul acordat României, prin participarea la misiunile comune de poliție aeriană ale NATO, prezența militarilor canadieni în Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est și în cel al Brigăzii Multinaționale, în Unitatea NATO de Integrare a Fortelor, precum și la exercițiile multinaționale desfășurate pe teritoriul României și în Marea Neagră".

Ministrul Fifor a evidențiat contribuția semnificativă a Canadei la implementarea deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varșovia, pentru asigurarea unei posturi de descurajare și apărare pe flancul estic al Alianței.

Cei doi oficiali au subliniat importanța creșterii interoperabilității la nivelul NATO, precum și amplificarea cooperării dintre cele două armate, prin continuarea desfășurării exercițiilor de instruire în format bilateral și multinațional.

Totodată, ministrul român a apreciat eforturile autorităților canadiene pentru organizarea Jocurilor Invictus, competiție aflată în desfășurare la Toronto, la care țara noastră este reprezentată de un lot format din 15 sportivi.


Secția Presă