Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 315


ntrevederea șefului SMG cu omologul canadian


n cadrul vizitei oficiale pe care șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciuc, o desfoar n Canada, n perioada 22-24 septembrie, cu ocazia Invictus Games Toronto 2017, demnitarul romn a avut o ntlnire bilateral cu omologul canadian, generalul Jonathan Vance.

Discuțiile s-au axat pe cooperarea militar bilateral, fiind evidențiate exercițiile derulate n comun și schimbul de experienț, att la nivel bilateral și n cel al Alianței.

De asemenea, a fost menționat prezența militarilor canadieni n Romnia, ca parte a contribuiei autoritților de la Ottawa la implementarea deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varovia pentru asigurarea unei posturi de descurajare și aprare pe flacul estic al Alianței. Generalul Ciuc a adresat mulțumiri omologului canadian pentru dislocarea pe teritoriul Romniei a aeronavelor CF-18 Hornet pentru executarea misiunilor de poliție aerian alturi de colegii romni, precum și pentru prezența militarilor canadieni n comandamentele multinaționale de pe teritoriul Romniei.

Oficialul romn a luat parte la conferința șefilor aprrii ai națiunilor participante la Invictus Games Toronto 2017. Subiectul principal al ntlnirii a fost axat pe discuții privind personalul militar rnit, devenit invalid sau cu dezechilibre psihice, n urma participrii la acțiuni militare interne sau la misiuni n teatrele de operații, precum și pe sprijinul familiilor acestuia.

Șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciuc, mpreun cu ministrul aprrii naionale, Mihai Fifor, au fost alturi de cei 15 militari rniți care compun Invictus Team Romania, la ceremonia de deschidere a jocurilor Invictus Games Toronto 2017.


Secia Pres