Ministerul Apărării Naţionale

E-mail: presamapn@mapn.ro , Contact: 021-319.60.22

Comunicat nr.. 322


Alte trei aeronave F-16 Fighting Falcon vor fi preluate de catre Forțele Aeriene Romane


Secretarul de stat pentru politica de aparare și planificare, Mircea Dușa, și șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul-locotenent Laurian Anastasof, vor participa miercuri, 27 septembrie, in Baza Aeriana din Monte Real, Portugalia, la ceremonia de predare-primire a inca trei aeronave, modernizate la standardul F-16 MLU 5.2R.

Prin preluarea celor trei aeronave, Forțele Aeriene Romane finalizeaza Faza I de introducere in serviciu a avioanelor multirol F-16 Fighting Falcon.

Ceremonia oficiala de recepție a celor trei aeronave va avea loc in Romania, in Baza 86 Aeriana ”Locotenent aviator Gheorghe Mociornita”, din Fetești, in cursul saptamanii viitoare, dupa un program ce va fi anuntat prin structurile de comunicare ale M.Ap.N.

***

Achiziția a fost facuta in conformitate cu prevederile Legii nr. 240/2013. Contractul, in valoare de circa 628 milioane euro cu TVA, incheiat intre Guvernul Romaniei (prin Compania Nationala Romtehnica S.A.) si cel al Republicii Portugheze a intrat in vigoare la data de 30 septembrie 2013. Primele șase aeronave din escadrila de 12 avioane multirol incluse in acordul romano-portughez au intrat in dotarea Forțelor Aeriene Romane pe data de 29 septembrie 2016, iar urmatoarele trei pe 16 decembrie 2016.Sectia Presa