Ministerul Apărării Naţionale
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice

E-mail: presamapn@mapn.ro , Contact: 021-319.60.22

Comunicat nr. 346


Vizita la Brigada Multinaționala din Craiova


Luni, 9 octombrie, ministrul apararii naționale, Mihai Fifor, a efectuat o vizita la Brigada Multinaționala de la Craiova, alaturi de Președintele Romaniei, Klaus Iohannis, Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, și șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciuca.

In marja vizitei, ministrul Fifor a avut o intrevedere cu Secretarul General al Alianței, Jens Stoltenberg, la care a participat și șeful SMG. Discuțiile s-au axat cu precadere asupra posturii de aparare și descurajare a NATO pe flancul estic al Alianței, precum și principalele aspecte de pe agenda aliata pentru Summit-ul NATO de anul viitor.

Ministrul Mihai Fifor a informat cu privire la progresul inregistrat in implementarea deciziilor de asigurare a prezenței inaintate adaptate din sudul flancului estic, subliniind evoluțiile pe toate componentele - terestra, aeriana și maritima. De asemenea, a punctat importanța continuarii demersurilor in acest sens, data fiind situația de securitate din regiunea Marii Negre.

In ceea ce privește viitorul Summit NATO, ce se va desfașura anul viitor, oficialii au avut un schimb de opinii asupra prioritaților Alianței, in vederea asigurarii securitații și stabilitații intregului spațiu euroatlantic.