Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 358


Întrevederea ministrului apărării naționale, Mihai Fifor, cu ambasadorul Franței la București, Michèle Ramis


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a avut, luni, 16 octombrie, la sediul instituției, o întrevedere cu ambasadorul Franței la București, Michèle Ramis.

Discuțiile s-au axat cu precădere asupra relațiilor bilaterale în domeniul militar, cu accent pe cooperarea în cadrul Uniunii Europene și Alianței Nord-Atlantice. Cei doi oficiali au apreciat importanța aprofundării colaborării între statele europene pe linia apărării, inclusiv din perspectiva cooperării structurate permanente (PESCO).

Cu acest prilej, ministrul Mihai Fifor a subliniat oportunitatea oferită de această inițiativă pentru consolidarea cooperării în materie de securitate și apărare, un subiect prioritar de pe agenda europeană.

În context NATO, ministrul apărării naționale a punctat nevoia continuării demersurilor în vederea asigurării stabilității în regiunea Mării Negre, subliniind importanța prezenței militare franceze la exerciții aliate desfășurate pe teritoriul național, pentru asigurarea interoperabilității între forțele armate ale celor două state.


Secția Presă