Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 366


Întâlnire a ministrului Fifor cu membri ai comunității românești din Cracovia


Aflat în vizită în Polonia, ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a avut, la Cracovia, o întâlnire cu membri ai comunității românești și cu studenți polonezi care studiază limba română la Universitatea Jagiellonă.

"Ceea ce ne leagă pe noi, românii, de Polonia este o veche relație de prietenie și o foarte bună cooperare pe care am cultivat-o atent în toți acești ani, în cadrul Parteneriatului Strategic. România și Polonia sunt două state aliate care pot juca împreună un rol foarte important în asigurarea securității și stabilității flancului estic al NATO și întregului spațiu euroatlantic”, a precizat ministrul Fifor în cadrul întâlnirii care a avut loc la sediul Bibliotecii Voievodale din Cracovia.

În context, ministrul apărării naționale a apreciat că este momentul ca aceste două state să coopereze și mai intens, inclusiv pe dimensiunea apărării. “Atunci când vorbim despre dezvoltarea parteneriatului strategic, comunitatea românească este, pentru mine personal, un adevărat reper. Dumneavoastră contribuiți, fără doar și poate, la promovarea țării noastre și la consolidarea relațiilor dintre România și Polonia”, a apreciat Mihai Fifor.

Ministrul a făcut cunoscut că a ținut în mod special să aibă o întâlnire cu membrii comunității românești cu ocazia vizitei la Cracovia și că va continua să facă acest lucru ori de cate ori va avea ocazia, în deplasările pe care le va face în afara granițelor țării.


Secția Presă