Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 367


Armata României la MALL


Manifestările organizate cu prilejul Zilei Armatei României debutează, la București, cu „Armata României la MALL”, eveniment organizat de Ministerul Apărării Naționale în colaborare cu AFI Cotroceni, în incinta centrului comercial, sâmbătă, 21 octombrie, între orele 12.00-19.00.

În cadrul evenimentului, realizat cu sprijinul Velvetique Communication, vizitatorii vor putea viziona o expoziție statică de tehnică militară și echipament militar și standuri de promovare a carierei militare, interacționa cu militari din toate categoriile de forțe ale armatei, asista la concerte de muzică militară și la exerciții de mânuire a armelor tip drillteam.

Jurnaliștii interesați de oportunități de imagine sunt invitați sâmbătă, 21 octombrie, la AFI Cotroceni, începând cu ora 11.30.

De asemenea, reprezentanții mass-media sunt rugați să transmită până vineri, 20 octombrie, ora 18.00, la adresa de e-mail andreea.rafila@afi-europe.ro, următoarele informații: nume, prenume, codul numeric personal, instituția media pe care o reprezintă, numărul de înmatriculare al carului de reportaj și să completeze formularul de acreditare atașat. Persoană de contact pentru acreditare: Andreea Rafila, telefon: 0754.230.943

Persoană de contact partea secției presă a M.Ap.N.: Geni Cirneanu 0744.317.582.

***

Militarii români sărbătoresc în fiecare an, în data de 25 octombrie, Ziua Armatei, una dintre cele mai importante sărbători naționale, în care poporul român își omagiază eroii, armata, faptele ei de arme din trecutul mai depărtat și mai apropiat, pe toți cei care astăzi, în haină militară, sunt permanent la datorie.

Armata României a fost și va rămâne centrul de greutate al speranței și încrederii cetățenilor români, indiferent de provocările istoriei. În prezent, aprecierile de care se bucură militarii români participanți în misiuni și operații în afara teritoriului țării contribuie la creșterea prestigiului internațional al țării noastre și sunt dovada concretă că Armata României deține importante resurse în domeniul asigurării securității naționale.

Pentru a sprijini resursa umană de calitate, Armata României începe un amplu proces de înzestrare cu sisteme moderne de armament pentru toate categoriile de forțe și se va prezenta ca o structură modernă și adaptată provocărilor momentului, garantă a suveranității, independenței și integrității teritoriale a țării.


Secția Presă