Ministerul Apărării Naţionale
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice

E-mail: presamapn@mapn.ro , Contact: 021-319.60.22

Comunicat nr. 367


Armata Romaniei la MALL


Manifestarile organizate cu prilejul Zilei Armatei Romaniei debuteaza, la București, cu „Armata Romaniei la MALL”, eveniment organizat de Ministerul Apararii Naționale in colaborare cu AFI Cotroceni, in incinta centrului comercial, sambata, 21 octombrie, intre orele 12.00-19.00.

In cadrul evenimentului, realizat cu sprijinul Velvetique Communication, vizitatorii vor putea viziona o expoziție statica de tehnica militara și echipament militar și standuri de promovare a carierei militare, interacționa cu militari din toate categoriile de forțe ale armatei, asista la concerte de muzica militara și la exerciții de manuire a armelor tip drillteam.

Jurnaliștii interesați de oportunitați de imagine sunt invitați sambata, 21 octombrie, la AFI Cotroceni, incepand cu ora 11.30.

De asemenea, reprezentanții mass-media sunt rugați sa transmita pana vineri, 20 octombrie, ora 18.00, la adresa de e-mail andreea.rafila@afi-europe.ro, urmatoarele informatii: nume, prenume, codul numeric personal, institutia media pe care o reprezinta, numarul de inmatriculare al carului de reportaj și sa completeze formularul de acreditare atașat. Persoana de contact pentru acreditare: Andreea Rafila, telefon: 0754.230.943

Persoana de contact partea secției presa a M.Ap.N.: Geni Cirneanu 0744.317.582.

***

Militarii romani sarbatoresc in fiecare an, in data de 25 octombrie, Ziua Armatei, una dintre cele mai importante sarbatori nationale, in care poporul roman isi omagiaza eroii, armata, faptele ei de arme din trecutul mai departat si mai apropiat, pe toti cei care astazi, in haina militara, sunt permanent la datorie.

Armata Romaniei a fost si va ramane centrul de greutate al sperantei si increderii cetatenilor romani, indiferent de provocarile istoriei. In prezent, aprecierile de care se bucura militarii romani participanți in misiuni și operații in afara teritoriului țarii contribuie la cresterea prestigiului international al tarii noastre și sunt dovada concreta ca Armata Romaniei deține importante resurse in domeniul asigurarii securitatii naționale.

Pentru a sprijini resursa umana de calitate, Armata Romaniei incepe un amplu proces de inzestrare cu sisteme moderne de armament pentru toate categoriile de forte și se va prezenta ca o structura moderna și adaptata provocarilor momentului, garanta a suveranitatii, independentei si integritatii teritoriale a tarii.