Ministerul Apărării Naţionale
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice

E-mail: presamapn@mapn.ro , Contact: 021-319.60.22

Comunicat nr. 376


Intrevederea ministrului apararii nationale cu presedintele Comisiei de securitate nationala, aparare si ordine publica din Parlamentul Republicii Moldova


Ministrul apararii nationale, Mihai Fifor, a avut luni, 30 octombrie, la sediul M.Ap.N., o intrevedere cu presedintele Comisiei de securitate nationala, aparare si ordine publica din Parlamentul Republicii Moldova, Roman Botan.

Agenda discutiilor a inclus subiecte referitoare la colaborarea bilaterala in domeniul apararii, precum si cooperarea in context UE si NATO.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la situatia de securitate din regiunea Marii Negre, reiterand interesul comun de asigurare a stabilitatii pe intreg flancul estic al Aliantei si in vecinatatea imediata.

Ministrul Mihai Fifor a salutat numirea noului ministru al apararii, Eugen Sturza, si a subliniat importanta continuarii demersurilor pentru intensificarea dialogului politico-militar la nivelul conducerii celor doua ministere. De asemenea, a exprimat apreciere fata de progresele facute de Republica Moldova in reformarea sectorului de aparare si a evidentiat participarea in comun la exercitii bilaterale si multinationale, in vederea cresterii interoperabilitatii si pregatirii proiectelor in domeniul educatiei in perspectiva.

Roman Boțan a multumit pentru sustinerea manifestata de Romania, atat in plan bilateral, cat si in cadrul organizatiilor internationale, in vederea indeplinirii obiectivelor strategice ale Republicii Moldova.