Ministerul Apărării Naţionale
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice

E-mail: presamapn@mapn.ro , Contact: 021-319.60.22

Comunicat nr. 390


Ministrul apararii nationale la reuniunea Consiliului Afaceri Externe in formatul ministrilor apararii, Bruxelles


Ministrul apararii nationale, Mihai Fifor, va participa luni, 13 noiembrie, la Bruxelles, la reuniunile Consiliului Afaceri Externe si Comitetului Director al Agentiei Europene de Aparare (EDA), in formatul ministrilor apararii din statele membre ale UE.

Programul activitatilor va debuta cu o ceremonie de semnare a documentului de Notificare catre Inaltul Reprezentant al UE si Consiliu privind asocierea tarilor interesate la procesul de cooperare structurata permanenta (PESCO). Ministrii apararii vor participa alaturi de ministrii de externe din statele membre UE la un dejun de lucru comun, in cadrul caruia vor fi abordate aspecte relationate cu implementarea Strategiei Globale a Uniunii Europene pe dimensiunea de securitate si aparare. De asemenea, pe parcursul Consiliului Afaceri Externe vor fi discutate progresele in cooperarea UE – NATO, in prezenta Secretarului General al NATO, Jens Stoltenberg.

In cadrul Comitetului director al EDA vor fi abordate subiecte de actualitate ce vizeaza procesul de dezvoltare a capabilitatilor militare la nivel european, in special cu accent pe stadiul implementarii sarcinilor cheie ale Agenției, in contextul evoluțiilor recente ale Politicii de Securitate și Aparare Comune.