Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 319


ARMATA SPRIJINĂ POPULAȚIA DIN ZONELE SINISTRATE


În ultimele 24 de ore, militarii armatei au efectuat 18 misiuni de intervenție în sprijinul populației afectate de inundații în județele Olt, Constanța, Vrancea, Dolj, Alba, Dâmbovița, Bacău.

Un elicopter militar, aparținând Bazei 95 Aeriene – Bacău, a decolat, marți, 12 iulie a.c., în jurul orei 19.30, pentru salvarea unei persoane aflate în pericol de a se îneca în raza localității Lespezi, comuna Racova, județul Bacău.

Alte două elicoptere, de la aceeași unitate, au decolat în dimineața zilei de miercuri, 13 iulie, a.c., pentru salvarea unor persoane izolate, în zona localităților Adjud și Târgu Ocna.

Vânătorii de munte de la batalionul din Câmpeni, împreună cu un elicopter de la Baza 71 Aeriană, Câmpia Turzii, acționează în localitatea Ocoliș, județul Alba, pentru salvarea unui grup de 18 copii și 9 adulți, izolați în podul unei case.

Aproximativ 250 de militari aparținând unor unități din Craiova, Babadag, Focșani, Aiud, Târgoviște, Bacău au acționat în timpul nopții de marți spre miercuri cu bărci, autocamioane, autocisterne pentru evacuarea și salvarea persoanelor aflate în pericol, precum și pentru transportul bunurilor materiale, hranei și apei potabile.

Ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, a dispus ca în toate unitățile militare să se ia măsurile necesare pentru ca, la solicitarea autorităților locale, să se intervină imediat în sprijinul populației afectate de inundații.Biroul de Presa al M.Ap.N.