Ministerul Apărării Naţionale
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice

E-mail: presamapn@mapn.ro , Contact: 021-319.60.22

Comunicat nr. 401


Vizita ministrului apararii naționale la Colegiul NATO


Ministrul apararii naționale, Mihai Fifor, a vizitat vineri, 24 noiembrie, Colegiul de Aparare al NATO din Roma, unde a participat la ceremonia de absolvire a promoției a XVIII-a a Cursului de cooperare regionala (NATO Regional Cooperation Course -NRCC).

In cadrul intrevederii cu generalul-locotenent Chris Whitecross, comandantul colegiului, ministrul Fifor a subliniat faptul ca in actuala promoție a NRCC se regasesc și doi ofițeri romani, ceea ce arata interesul crescut al Armatei Romaniei pentru pregatirea personalului in instituțiile de invațamant ale NATO.

„Este foarte important ca un numar din ce in ce mai mare de reprezentanți ai armatei noastre sa beneficieze de pregatire in instituțiile internaționale de inalt nivel academic, Colegiul NATO fiind una dintre cele mai prestigioase. In același timp, incurajam participarea cursantilor din afara granitelor Romaniei la cursurile pe care noi le organizam in tara, in instituțiile noastre de invațamant militar sau in cadrul unuia dintre cele mai importante centre de excelenta ale Alianței, Centrul de Excelenta HUMINT de la Oradea”, a declarat ministrul roman al apararii naționale.

In calitate de speaker principal la ceremonia de absolvire a promoției NRCC, ministrul Fifor i-a felicitat pe cei 46 de absolvenți, din 9 țari NATO și 11 din țari partenere, cu ocazia absolvirii și i-a incurajat sa fructifice oportunitațile deschise de participarea la cursurile Colegiului și sa-și aduca personal contribuția la intarirea parteneriatelor dezvoltate de Alianța, in beneficiul generațiilor urmatoare.

„Consolidarea cooperarii și stabilitații in regiunea noastra, crearea unor mecanisme pragmatice și eficiente de colaborare, incurajarea permanenta a dialogului politic, schimbul de experiența și asistența in derularea complexelor procese de transformare și modernizare a instituțiilor de aparare, toate acestea reprezinta direcții de acțiune care ne pot ajuta, atat la nivelul NATO, cat și la cel al țarilor partenere, sa facem fața provocarilor din ce in ce mai complexe din mediul de securitate”, a precizat ministrul Mihai Fifor in alocuțiunea sa.

***

Ofițerii romani absolventi ai celei de a XVIII-a NRCC sunt comandorul Razvan-Gabriel Bratulescu, comandantul Bazei Militare 99 Deveselu, și colonelul ing. Nicu Tiperciuc, șef de secție in cadrul Direcției Domenii și Infrastructuri.