Ministerul Apărării Naţionale
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice

E-mail: presamapn@mapn.ro , Contact: 021-319.60.22

Comunicat nr. 405


Militari raniți in teatrele de operații, avansați in grad


Militari raniți in teatrele de operații au fost avansați in grad in cadrul unei ceremonii care a avut loc marți, 28 noiembrie, la sediul M.Ap.N.

Pentru cei 75 de veterani prezenți astazi la ceremonie - militari in activitate, in rezerva și in retragere - avansarea in grad a reprezentat o noua dovada a recunoștinței Armatei Romaniei fața de modul in care și-au indeplinit misiunile acolo unde țara i-a trimis.

Ministrul apararii naționale le-a mulțumit militarilor pentru curaj și spiritul de sacrificiu. „Fiecare dintre dumneavoastra, cei care ați fost avansați in cadrul acestei emoționante festivitați, ati raspuns chemarii sub drapelul de lupta, si, prin vitejia, dragostea si spiritul de sacrificiu probate in misiunile de lupta incredințate ati demostrat curaj și determinare”, a spus ministrul Fifor.

Cu același prilej, pentru forța și taria de caracter de care au dat dovada și pentru rezultatele deosebite obținute in urma participarii la „Invictus Games”, cei 15 militari raniți care au reprezentat Romania la Toronto au fost premiati.

„Faptul ca militarii raniti au participat la aceasta competitie, in ciuda problemelor medicale pe care le au, si, mai mult, au reusit sa castige patru medalii pentru Romania, constituie un exemplu care incurajeaza miscarea sportiva si dezvolta gandirea pozitiva in cadrul armatei si al societatii, in general. Poporul roman are nevoie de astfel de modele de viața”, a concluzionat ministrul apararii naționale.