Ministerul Apărării Naţionale
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice

E-mail: presamapn@mapn.ro , Contact: 021-319.60.22

Comunicat nr. 417


Intrevederea ministrului apararii nationale cu ambasadorul Germaniei in Romania


Ministrul apararii nationale, Mihai Fifor, l-a primit marti, 5 decembrie, la sediul ministerului, pe ambasadorul Germaniei in Romania, Cord Meier-Klodt. In cadrul intrevederii, cei doi oficiali au abordat subiecte de actualitate de pe agenda NATO si UE, precum si perspectivele intensificarii cooperarii bilaterale, inclusiv in domeniul industriei de aparare.

Cu acest prilej, ministrul Mihai Fifor a evidențiat importanța continuarii colaborarii dintre Romania și Germania, in vederea implementarii deciziilor aliate adoptate la Summit-ul de la Varșovia, precum și continuarii demersurilor de operaționalizare a Cooperarii Permanente Structurate (PESCO). In acest context, ministrul apararii naționale a evocat eforturile aliate de realizare a prezenței avansate a NATO in regiunea Marii Negre și a subliniat sprijinul parții germane in implementarea inițiativelor concrete ale Romaniei.

Totodata, Mihai Fifor a mentionat interesul in aprofundarea cooperarii tehnico-militare cu partenerul german prin identificarea si implementarea unor proiecte care sa stimuleze investitiile germane si transferul de tehnologie in Romania.