Ministerul Apărării Naţionale

E-mail: presamapn@mapn.ro , Contact: 021-319.60.22

Comunicat nr.. 419


Intrevederea ministrului apararii nationale cu ambasadorul Ungariei la București


La sediul M.Ap.N. a avut loc astazi, 6 decembrie, intalnirea ministrului apararii naționale, Mihai Fifor, cu ambasadorul Ungariei la București, Botond Zakonyi.


Agenda discuțiilor a inclus subiecte referitoare la cooperarea bilaterala și in plan regional dintre cele doua armate, bugetul apararii, situația de securitate regionala, precum și cooperarea in contextul NATO și al Uniunii Europene.


Cei doi oficiali au evidențiat buna cooperarea bilaterala, materializata prin desfașurarea de activitați in cadrul Batalionului mixt romano-ungar de menținere a pacii și a Batalionului multinațional de geniu TISA, subliniind importanța dezvoltarii cooperarii pe aceste dimensiuni in vederea asigurarii interoperabilitații forțelor armate.

De asemenea, a fost reiterat interesul pentru intensificarea colaborarii dintre Romania și Ungaria in domeniul apararii, avand in vedere ca cele doua state joaca un rol esențial in gestionarea provocarilor la adresa stabilitații in regiune. Totodata, au fost discutate perspectivele unei cooperari in vederea pregatirii activitaților de marcare a 100 de ani de la Marea Unire, ce urmeaza sa fie desfașurate anul viitor.Biroul presa