Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 419


Întrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Ungariei la București


La sediul M.Ap.N. a avut loc astăzi, 6 decembrie, întâlnirea ministrului apărării naționale, Mihai Fifor, cu ambasadorul Ungariei la București, Botond Zakonyi.


Agenda discuțiilor a inclus subiecte referitoare la cooperarea bilaterală și în plan regional dintre cele două armate, bugetul apărării, situația de securitate regională, precum și cooperarea în contextul NATO și al Uniunii Europene.


Cei doi oficiali au evidențiat buna cooperarea bilaterală, materializată prin desfășurarea de activități în cadrul Batalionului mixt româno-ungar de menținere a păcii și a Batalionului multinațional de geniu TISA, subliniind importanța dezvoltării cooperării pe aceste dimensiuni în vederea asigurării interoperabilității forțelor armate.

De asemenea, a fost reiterat interesul pentru intensificarea colaborării dintre România și Ungaria în domeniul apărării, având în vedere că cele două state joacă un rol esențial în gestionarea provocărilor la adresa stabilității în regiune. Totodată, au fost discutate perspectivele unei cooperări în vederea pregătirii activităților de marcare a 100 de ani de la Marea Unire, ce urmează să fie desfășurate anul viitor.Biroul presă