Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 433


Videoconferință a ministrului apărării naționale cu militarii din teatrele de operații


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a participat miercuri, 20 decembrie, împreună cu șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, la o videoconferință cu militarii români aflați în misiune în teatrele de operații și în Polonia.

Comandanții structurilor militare române din Afganistan, Bosnia și Herțegovina și Kosovo au evidențiat cele mai noi elemente privind evoluția situației de securitate din ariile de responsabilitate și modul în care militarii români își îndeplinesc misiunile.

Ministrul Fifor a mulțumit militarilor pentru felul exemplar de acțiune în cadrul misiunilor internaționale și le-a transmis Sărbători Fericite și un nou an mai bun.

„România nu are ambasadori mai buni decât dumneavoastră, cei care și de sărbători apărați interesele României în teatrele de operații, alături de aliații și partenerii noștri. Reprezentați tot ce are mai bun poporul român și mă înclin în fața sacrificiului dumneavoastră de a petrece aceste momente festive și importante departe de familie, într-un mediu ostil și periculos", le-a spus, în încheiere, ministrul Mihai Fifor comandanților.

La rândul său, generalul Ciucă a transmis urările sale și ale conducerii Statului Major al Apărării tuturor militarilor români care își desfășoară activitatea în misiuni în afara teritoriului național.

“Doar noi, militarii, cunoaștem trăirile și emoțiile pe care le simțim în preajma Sărbătorilor, atunci când suntem în misiuni, departe de casă, de familie și de cei dragi. Este al 16-lea Crăciun, începând cu anul 2002, pe care Armata României îl petrece în operațiuni și misiuni NATO și nu este ușor. Acum, în pragul Crăciunului, vă transmit cele mai frumoase gânduri, să aveți Sărbători Fericite, un An Nou plin de bucurie și să vă întoarceți, cu toții, sănătoși acasă”.

* * *

În acest sfârșit de an, aproximativ 1.000 de militari români sunt la datorie în misiunile NATO, UE, ONU și OSCE.


Biroul presă