Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 3


Ședința Colegiului Ministerului Apărării Naționale


Luni, 8 ianuarie, ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a prezidat, la sediul M.Ap.N., prima ședință din acest an a Colegiului Ministerului Apărării Naționale.

Tema principală de discuție a fost bugetul pentru 2018, însistându-se pe programele de înzestrare, în contextul în care alocările pentru Apărare se mențin conform angajamentelor de a asigura minimum 2 procente din Produsul Intern Brut.

Anul 2018 va însemna și un plan riguros de acțiune pentru reforma sistemului medical militar. În context, s-a luat în discuție implementarea deciziei de a dubla numărul de locuri pentru admiterea în Institutul Medico- Militar pentru anul universitar 2018-2019.

Situația cazărmilor dezafectate, cu accent pe investițiile în obiectivul M.Ap.N. de la Băile Herculane, și opțiunile pentru construcția unui nou campus al Academiei Tehnice Militare au fost în atenția membrilor Colegiului și vor rămâne în analiză în perioada următoare.
***

Colegiul Ministerului Apărării Naționale este organ cu rol consultativ constituit la nivelul M.Ap.N., abilitat să analizeze și să propună ministrului apărării naționale măsuri în legătură cu documentele ce vizează aspectele majore ale armatei.

Colegiul își desfășoară activitatea în ședințe ordinare trimestriale sau în ședințe extraordinare, având rolul de a analiza problemele ce vizează, în principal, politica de apărare, organizarea, pregătirea și înzestrarea forțelor armate, capacitatea de reacție a armatei, participarea la exerciții sau misiuni în comun cu armatele altor țări.

La ședințe participă șefii departamentelor și structurilor centrale ale ministerului.


Biroul presă