Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 3


Ședința Colegiului Ministerului Aprrii Naționale


Luni, 8 ianuarie, ministrul aprrii naionale, Mihai Fifor, a prezidat, la sediul M.Ap.N., prima edin din acest an a Colegiului Ministerului Aprrii Naționale.

Tema principal de discuie a fost bugetul pentru 2018, nsistndu-se pe programele de nzestrare, n contextul n care alocrile pentru Aprare se menin conform angajamentelor de a asigura minimum 2 procente din Produsul Intern Brut.

Anul 2018 va nsemna i un plan riguros de aciune pentru reforma sistemului medical militar. n context, s-a luat n discuie implementarea deciziei de a dubla numrul de locuri pentru admiterea n Institutul Medico- Militar pentru anul universitar 2018-2019.

Situaia cazrmilor dezafectate, cu accent pe investiiile n obiectivul M.Ap.N. de la Bile Herculane, i opiunile pentru construcia unui nou campus al Academiei Tehnice Militare au fost n atenia membrilor Colegiului i vor rmne n analiz n perioada urmtoare.
***

Colegiul Ministerului Aprrii Naționale este organ cu rol consultativ constituit la nivelul M.Ap.N., abilitat s analizeze și s propun ministrului aprrii naționale msuri n legtur cu documentele ce vizeaz aspectele majore ale armatei.

Colegiul și desfșoar activitatea n ședințe ordinare trimestriale sau n ședințe extraordinare, avnd rolul de a analiza problemele ce vizeaz, n principal, politica de aprare, organizarea, pregtirea și nzestrarea forțelor armate, capacitatea de reacție a armatei, participarea la exerciții sau misiuni n comun cu armatele altor țri.

La ședințe particip șefii departamentelor și structurilor centrale ale ministerului.


Biroul pres