Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 4


Conferință de presă la sediul Institutului Cantacuzino


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, va susține miercuri, 10 ianuarie, de la ora 10.00, o conferință de presă la sediul Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare Medico - Militară „Cantacuzino”.

Reprezentanții mass-media vor fi așteptați miercuri, 10 ianuarie, între orele 9.15 și 9.30, la sediul Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare Medico - Militară „Cantacuzino” (Splaiul Independenței nr. 103, sector 5). Accesul se face pe baza buletinului/cărții de identitate și a legitimației de presă.

* * *

Legea pentru aprobarea OUG 66/2017, prin care s-a înființat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", în subordinea MApN, a fost promulgată de Președintele României luni, 8 ianuarie.

OUG 66/2017 a fost adoptată pe 21 septembrie 2017 și prevede că se înființează Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", instituție de drept public care desfășoară activități de interes strategic în domeniul asigurării protecției intereselor esențiale ale siguranței stării de sănătate a populației, în subordinea Ministerului Apărării Naționale, prin preluarea patrimoniului, personalului și activității Institutului Național de Cercetare "Cantacuzino", aflat în subordinea Ministerului Sănătății, care se desființează.


Biroul presă