Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 5


Semnarea contractului pentru achiziționarea transportoarelor Piranha V, la sediul M.Ap.N.


Ceremonia de semnare a contractului de achiziție pentru 227 transportoare blindate Piranha V va avea loc vineri, 12 ianuarie, de la ora 13.00, la sediul Ministerului Apărării Naționale, în prezența ministrului apărării, Mihai Fifor.

Jurnaliștii care doresc să ia parte la activitate vor fi așteptați vineri, 12 ianuarie, între orele 12.15 și 12.45, la sediul Ministerului Apărării Naționale (intrarea PC 3, dinspre Hotel Marriot). Accesul se face pe baza buletinului/cărții de identitate și a legitimației de presă.


* * *


Guvernul României a adoptat, pe 29 noiembrie, hotărârea prin care s-au aprobat circumstanțele și procedura specifică aferente primei etape a programului esențial de înzestrare „Transportor blindat pentru trupe 8x8”, în vederea atribuirii unui acord-cadru de furnizare a 227 de transportoare blindate și derivate pe platforma PIRANHA 5 și a suportului logistic inițial către General Dynamics European Land Systems - Mowag GmbH.

Transportorul blindat pentru trupe 8x8 constituie un mijloc de transport al grupei de infanterie, precum și al structurilor de sprijin, absolut necesar pentru îndeplinirea misiunilor specifice de către Forțele Terestre Române. Acest vehicul asigură o mobilitate sporită și o protecție corespunzătoare personalului îmbarcat pe timpul executării misiunilor specifice, în orice zonă de relief, indiferent de timp, anotimp sau condiții meteorologice.

Tehnica de luptă pe roți aflată în prezent în dotarea Armatei României este de generație veche, fiind depășită atât din punct de vedere tehnologic, cât și din cel al caracteristicilor tehnico-tactice, cum ar fi viteza de deplasare, mobilitatea în medii diferite, protecția personalului, posibilitățile de observare, orientare, comunicații etc.


Biroul presă