Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 6


Transferul de autoritate al militarilor polonezi aflați în misiune la Craiova


Vineri, 12 ianuarie, începând cu orele 11.00, la sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” va avea loc ceremonia prilejuită de transferul de autoritate al contingentelor militare din Polonia, rotația I și rotația a-II-a. Contingentul polonez este parte componentă a inițiativei comune, având misiunea de a contribui la asigurarea prezenței consolidate în Sud-Estul Alianței, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varșovia din 2016.

Contingentul polonez este afiliat Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est, iar durata unei rotații în România pentru fiecare contingent este de aproximativ șase luni.

La acest eveniment participă oficialități din cadrul Ministerului Apărării Naționale, reprezentanți ai Comandamentului Operațional al Forțelor Armate Poloneze și ai administrației publice locale.

Jurnaliștii interesați să participe la activitate, sunt așteptați la sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din strada Caracal, nr. 101, Craiova, între orele 10.30-10.50.

Persoană de contact: locotenent Rotărici Florentin, telefon 0758 138 831.


* * *


Polonia participă cu un contingent format din 225 de militari și 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est, materializând astfel angajamentele asumate de către România și Polonia în cadrul Summit-ului NATO de la Varșovia din anul 2016.


Biroul presă