Ministerul Apărării Naţionale
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice

E-mail: presamapn@mapn.ro , Contact: 021-319.60.22

Comunicat nr. 20


Intrevedere a ministrului apararii nationale cu omologul din Georgia


Ministrul apararii nationale, Mihai Fifor, a avut miercuri, 31 ianuarie, la sediul M.Ap.N., o intalnire cu omologul din Georgia, Levan Izoria, aflat in vizita oficiala in Romania.

Agenda de discutii a fost axata pe aspecte de interes reciproc privind cooperarea militara bilaterala, stadiul actual al relatiilor dintre cele doua state, precum si pe noile perspective de intensificare a dialogului in domeniul apararii.

Activitatea a reprezentat o buna oportunitate de a reconfirma angajamentul ferm al Romaniei pentru sustinerea parcursului euro-atlantic al partenerului georgian. In context, ministrul apararii nationale a subliniat ca țara noastra va continua sa sprijine activ procesul de reforma si modernizare a fortelor armate georgiene, in scopul intaririi sistemului de aparare si cresterii interoperabilitatii cu statele aliate. De asemenea, ministrul Mihai Fifor a exprimat aprecierea pentru participarea Georgiei la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan, cel mai important efort operational al Aliantei.

Ministrul georgian al apararii a exprimat interesul pentru dezvoltarea cooperarii in domeniul apararii cu partea romana si a mentionat intentia de a spori participarea la activitatile practice de pregatire si instruire organizate in țara noastra.

De asemenea, cei doi ministri au convenit asupra demararii unui proces de consultari periodice in vederea identificarii unor noi proiecte de cooperare in domeniul apararii, avand in vedere, de asemenea, evolutiile din mediul actual de securitate din regiunea Marii Negre.