Ministerul Apărării Naţionale
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice

E-mail: presamapn@mapn.ro , Contact: 021-319.60.22

Comunicat nr. 24


Intalnirea ministrului apararii nationale, Mihai Fifor, cu omologul din Republica Moldova, la Chișinau


Ministrul apararii naționale, Mihai Fifor, a efectuat luni, 5 februarie, o vizita oficiala in Republica Moldova, la Chisinau. Cu acest prilej, a avut o intalnire bilaterala cu omologul sau, Eugen Sturza, in cadrul careia au fost abordate subiecte referitoare la cooperarea militara bilaterala, consolidarea securitatii regionale, precum și la relatiile de cooperare ale Republicii Moldova cu Alianta Nord-Atlantica și Uniunea Europeana.

In cadrul convorbirilor oficiale, ministrul Mihai Fifor a declarat ca Romania va continua sa susțina respectarea integritații teritoriale a Republicii Moldova și sa acorde sprijin in ceea ce privește parcursul european al țarii.

Referitor la cooperarea bilaterala in domeniul apararii, cei doi oficiali au discutat despre demararea unor noi proiecte de colaborare, ce vor fi dezvoltate pe viitor.
”In perioada urmatoare se va pune accent pe instruirea Forțelor Armate din Republica Moldova, prin participarea la exerciții și activitați de instruire in comun, furnizarea de expertiza in domeniul elaborarii documentelor programatice si participarea militarilor la cat mai multe programe educaționale in cadrul instituțiilor militare de invațamant din Romania. De asemenea, vom sprijini implementarea angajamentelor asumate de Republica Moldova in cadrul mecanismelor și programelor Uniunii Europene și ale NATO”, a precizat ministrul Mihai Fifor.

Ministrul apararii din Republica Moldova, Eugen Sturza, a mulțumit parții romane pentru sprijinul constant oferit și a dat asigurari ca va continua eforturile la nivelul ministerului pentru modernizarea și reforma Forțelor Armate, axandu-se in principal pe instruire și inzestrare.

De asemenea, cei doi oficiali au subliniat necesitatea intensificarii cooperarii in domeniul apararii, apreciind importanța coeziunii și unitații, mai ales in contextul de securitate internațional și regional.