Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 27


Directiva de planificare a apărării 2018 – 2027


Consiliul de Planificare a Apărării a adoptat astăzi Directiva de Planificare a Apărării pentru perioada 2018–2027, documentul ce reprezintă unul dintre fundamentele planificării integrate la nivelul Ministerului Apărării Naționale.

Directiva oferă cadrul necesar pentru elaborarea documentelor de planificare și în același timp asigură directorilor de programe majore direcțiile necesare pentru adoptarea celor mai bune cursuri de acțiune în vederea realizării obiectivelor specifice.

Documentul este principala bază de armonizare dintre politici, resurse și capabilități. Totodată, acesta oferă o viziune comună asupra obiectivelor și priorităților în alocarea resurselor, precum și realizarea conexiunilor cu sistemul de planificare din cadrul Alianței, oferind direcționări specifice pe fiecare din domeniile de planificare a apărării.

Directiva de Planificare a Apărării are un orizont de timp de 10 ani și este revizuită anual la nivelul MApN. Elaborarea sa este o etapă importantă a procesului național de planificare a apărării, reglementat prin Legea nr.203/2015.


Biroul presă