Ministerul Apărării Naţionale
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice

E-mail: presamapn@mapn.ro , Contact: 021-319.60.22

Comunicat nr. 45


Participarea ministrului Mihai Fifor la Conferința de Securitate de la Munchen


Prezent la Conferința de Securitate de la Munchen, ministrul apararii naționale, Mihai Fifor, a avut vineri, 16 februarie, o serie de intalniri bilaterale, in care a prezentat prioritațile Romaniei in materie de aparare.

In cadrul intalnirii bilaterale cu senatorul american Ron Johnson, președintele Comitetului pentru securitatea teritoriului național și relații guvernamentale, discuțiile s-au axat cu precadere asupra relațiilor dintre Romania și SUA, cu accent pe cooperarea in cadrul Alianței Nord-Atlantice. Cu aceasta ocazie, ministrul Mihai Fifor a evocat discuțiile foarte bune purtate cu secretarul apararii James Mattis, la recenta ministeriala a NATO de la Bruxelles, și a asigurat partenerul american ca Romania iși continua angajamentele asumate ca membru al Alianței, precum și in cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele doua țari.

In cadrul intalnirii bilaterale cu reprezentanții Atlantic Council, generalul (rtr) James Jones și Alexander Vershbow, ministrul Mihai Fifor a subliniat importanța securitații din regiunea Marii Negre pentru agenda viitorului Summit NATO din iulie 2018, de la Bruxelles. De asemenea, s-a discutat despre relevanța reuniunii la nivel inalt, in formatul Inițiativei celor Trei Mari, ce va fi gazduita anul acesta de Romania, la București. Cu acest prilej, ministrul Fifor a reiterat evaluarile partii romane privind evolutiile de securitate din regiunea extinsa a Marii Negre, precum si eforturile Romaniei pe palierul consolidarii posturii de descurajare si aparare, ca stat aflat in flancul estic al Alianței, in acord cu deciziile politice de la nivelul NATO.