Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 45


Participarea ministrului Mihai Fifor la Conferința de Securitate de la München


Prezent la Conferința de Securitate de la München, ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a avut vineri, 16 februarie, o serie de întâlniri bilaterale, în care a prezentat prioritățile României în materie de apărare.

În cadrul întâlnirii bilaterale cu senatorul american Ron Johnson, președintele Comitetului pentru securitatea teritoriului național și relații guvernamentale, discuțiile s-au axat cu precădere asupra relațiilor dintre România și SUA, cu accent pe cooperarea în cadrul Alianței Nord-Atlantice. Cu această ocazie, ministrul Mihai Fifor a evocat discuțiile foarte bune purtate cu secretarul apărării James Mattis, la recenta ministerială a NATO de la Bruxelles, și a asigurat partenerul american că România își continuă angajamentele asumate ca membru al Alianței, precum și în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două țări.

În cadrul întâlnirii bilaterale cu reprezentanții Atlantic Council, generalul (rtr) James Jones și Alexander Vershbow, ministrul Mihai Fifor a subliniat importanța securității din regiunea Mării Negre pentru agenda viitorului Summit NATO din iulie 2018, de la Bruxelles. De asemenea, s-a discutat despre relevanța reuniunii la nivel înalt, în formatul Inițiativei celor Trei Mări, ce va fi găzduită anul acesta de România, la București. Cu acest prilej, ministrul Fifor a reiterat evaluările părții române privind evoluțiile de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre, precum și eforturile României pe palierul consolidării posturii de descurajare și apărare, ca stat aflat în flancul estic al Alianței, în acord cu deciziile politice de la nivelul NATO.


Biroul presă