Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 49


Comandantul Forțelor Terestre Americane în Europa, în vizită la SMAp


Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae-Ionel Ciucă, l-a primit astăzi, 23 februarie, la sediul SMAp, pe Comandantul Forțelor Terestre Americane în Europa (USAREUR), generalul-locotenent Christopher Cavoli.

În cadrul vizitei s-au purtat discuții despre activitățile ce urmează a se desfășura în comun de către militari ai Forțelor Terestre Române și militari din Forțelor Terestre Americane din Europa în anul 2018, atât în România, cât și în centrele de instruire ale USAREUR.

Generalul Ciucă i-a mulțumit generalului-locotenent Cavoli pentru sprijinul acordat de către USAREUR Armatei României. "Cooperarea dintre armata Statelor Unite din Europa și Armata României s-a concretizat în ultimii ani în foarte multe activități care au dus la creșterea interoperabilității și încrederii dintre cele două armate. Sprijinul SUA privind continuarea procesului de reformă, a demersurilor de integrare euro-atlantică a țării noastre, precum și promovarea României ca factor de stabilitate și securitate în Europa de sud-est a fost și rămâne unul esențial. Relația dintre USAREUR și Forțele Terestre Române trebuie să rămână una foarte strânsă, pentru a putea contribui împreună la securitatea europeană și internațională", a precizat generalul Ciucă, la finalul vizitei.

“În cursul primei mele vizite în România am mulțumit generalului Nicolae Ciucă și echipei sale pentru rolul de conducere în cadrul NATO și am transmis angajamentul nostru față de continuarea strânsului parteneriat dintre țările noastre. Fiind un aliat-cheie în regiunea Mării Negre, acțiunile demonstrative ale României cu Forțele Terestre ale SUA din Europa sporesc interoperabilitatea și sprijină direct asigurarea capacității de luptă. România rămâne un aliat neclintit și o gazdă bună pentru militarii noștri. Așteptăm cu interes să continuăm să dezvoltăm relația deja foarte puternică”, a declarat generalul Cavoli.

Sprijinul acordat de către USAREUR Armatei României este unul substanțial atât în teatrul de operații Afganistan, cât și în domeniul instruirii pre-dislocare, în domeniul logistic și, nu în ultimul rând, la înființarea MND SE HQ, NFIU România și HQ BDE.

Programul generalului-locotenent Christopher Cavoli în țara noastră cuprinde și vizitarea bazei militare de la Mihail Kogălniceanu.


Biroul presă