Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 55


Inițierea procedurii specifice de achiziție pentru atribuirea acordului-cadru de furnizare a produsului „Corvetă Multifuncțională”


Departamentul pentru armamente a inițiat, joi 1 martie, procedura specifică de achiziție pentru atribuirea acordului-cadru de furnizare a produsului „Corvetă multifuncțională”, conform prevederilor HG nr. 48/2018 privind aprobarea circumstanțelor și a procedurii specifice aferente Programului de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională".

Anunțul de participare și documentația de atribuire pentru această procedură au fost publicate pe pagina de internet al C.N. Romtehnica S.A., la adresa: http://www.romtehnica.com.ro/site/import/.

* * *
Procedura specifică de achiziție este bazată pe competiție și se va finaliza prin semnarea unui acord-cadru pentru furnizarea produselor și serviciilor aferente Programului esențial de înzestrare „Corvetă multifuncțională”.

De la intrarea în vigoare a primului contract subsecvent aferent acordului-cadru, prima navă va fi construită și dotată în maximum trei ani, programul urmând a fi finalizat, cu toate cele patru corvete în maximum șapte ani.

Operațiunile compensatorii aferente contractelor subsecvente vizează transferul de tehnologie necesar pentru construcția, dotarea și mentenanța corvetelor, modernizarea fregatelor tip T22R din dotarea Forțelor Navale Române, respectiv dezvoltarea unui centru de instruire la nivelul acestei categorii de forțe.


Biroul presă