Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 69


Întâlnire a ministrului Fifor cu ambasadorul Canadei, la sediul M.Ap.N.


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, l-a primit marți, 20 martie, la sediul M.Ap.N., pe Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei în România.

Agenda de discuții s-a axat pe modalitățile concrete de intensificare a cooperării bilaterale în domeniul apărării, precum și în cadrul Alianței Nord-Atlantice. În context, cei doi oficiali au evidențiat progresul semnificativ înregistrat în relația dintre România și Canada și perspectivele favorabile pentru dezvoltarea relațiilor militare.

În timpul întâlnirii, ministrul Fifor a exprimat angajamentul ferm pentru dezvoltarea cooperării dintre cele două armate și a adresat mulțumiri atât pentru pentru contribuția substanțială a Canadei la misiunile de poliție aeriană desfășurate în 2017 în România, cât și pentru decizia de a continua aceste activități și în cursul acestui an, ca parte a planului NATO de întărire a flancului estic al Alianței.

Cei doi oficiali au avut și un schimb de opinii cu privire la intensificarea cooperării în domeniul asistenței medicale și psihologice, în contextul în care Ministerul Apărării Naționale are în vedere crearea unui Centru național militar de psihologie și sănătate comportamentală, precum și instruirea personalului român de specialitate în centre din armata canadiană.


Biroul presă