Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 81


Întâlnirea ministrului apărării naționale cu înalți oficiali guvernamentali croați


Marți, 27 martie, ministrul apărării naționale, Mihai Fifor a avut întrevederi cu prim-ministrul Republicii Croația, Andrej Plenkoviæ și cu Martina Daliæ, vice prim-ministrul și ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Artizanatului.

Discuțiile au reliefat trendul ascendent al relațiilor bilaterale dintre România și Croația, evidențiat de schimbul dinamic al întâlnirilor la nivel înalt.

În cadrul convorbirilor au fost abordate posibilitățile de intensificare a cooperării, apreciindu-se că există domenii unde nivelul relațiilor se situează sub potențialul real.

Ministrul Fifor a menționat angajamentul ferm al României de a-și consolida statutul de pol de stabilitate regională și de furnizor de securitate, prioritate a Guvernului României în domeniul apărării, cu accent pe direcțiile de modernizare a înzestrării forțelor armate, în contextul alocării a două procente din PIB pentru apărare.

Cele două părți au evidențiat importanța continuării dialogului strategic și consolidării relațiilor bilaterale, atât în domeniul apărării, cât și în alte domenii de interes comun.


Biroul presă