Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 103


Participarea ministrului apărării naționale la activități dedicate Zilei Forțelor Terestre


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, va participa la activități dedicate sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre Române, după cum urmează:

- Sâmbătă, 21 aprilie, ora 10.00, Arad: ceremonia organizată la Monumentul Ostașului Român, situat în Piața Avram Iancu. În cadrul evenimentului, publicul va putea vizita o expoziție de tehnică militară și armament asigurată de Batalionul 191 Infanterie ,,Colonel Radu Golescu”, precum și standuri de promovare a carierei militare asigurate de Centrul Militar Județean Arad.
Persoană de contact: Cpt. Paul Crăciun – tel. 0766.625349.

- Luni, 23 aprilie, de la ora 09.00, București: ceremonia militară de depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor căzuți în Teatrele de Operații și pe teritoriul României, din Parcul Tineretului.

***

În fiecare an, la 23 aprilie se sărbătorește Ziua Forțelor Terestre - categorie de forțe a Armatei României al cărei patron spiritual și ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință.

Cu acest prilej, în toate garnizoanele din țară și în teatrul de operații din Afganistan vor avea loc manifestări dedicate acestei sărbători, ce vor cuprinde expoziții, simpozioane, vizionări de filme documentare, prezentări de tehnică, armament și echipamente militare, exerciții de mânuire a armamentului, ceremonii militare de depuneri de coroane și jerbe de flori la monumentele eroilor, concerte ale muzicilor militare și spectacole artistice susținute de către formațiile cercurilor militare.


Biroul presă