Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 330


Armata românilor - continuă ajutorarea populației afectate de inundații


Conform ordinului ministrului apărării naționale, Teodor Atanasiu, unitățile Ministerului Apărării Naționale continuă să sprijine, cu forțele și mijloacele solicitate de autoritățile locale, populația din județele Bacău, Vrancea, Galați și Buzău.

Astfel, în localitățile vrâncene Vulturu, Milcov, Biliești, Suraia, Răstoaca, Vadu Roșca, Nănești, Măicănești, Râmniceni, Mirceștii Vechi au fost transportate și montate 10 corturi necesare Societății Naționale de Cruce Roșie din România pentru desfășurarea activităților de vaccinare a populației și distribuire medicamente.

Detașamente de militari încarcă și descarcă ajutoare pe aeroportul din Bacău și la vama Focșani, participă la strângerea animalelor moarte și dezinfectarea zonei în satul Vadu Roșca, îi ajută pe sinistrații din Nănești să-și transporte bunurile cu autocamioane, transportă materiale și alimente pentru locuitorii din Măicănești.

Peste 60 militari din Batalionul 3 Construcții Buzău execută operațiunile de refacere a podurilor militare de la Mărăcineni, pentru a le reda cât mai repede în folosință.

Podul aerian cu ajutoare umanitare către populația din Moldova funcționează la parametri maximi, ieri fiind transportate pe calea aerului 33 de tone de apă minerală, patru tone de ulei, 800 de pâini, 950 de kg de conserve, 200 kg de zahăr, 400 kg de făină și 100kg de mălai.

De asemenea, în județul Olt, se continuă aprovizionarea cu apă potabilă a oamenilor din Potcoava, Milcovu și Schitu cu autocisterne de la Brigada 2 Infanterie Ușoară.Biroul de Presa al M.Ap.N.