Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 108


Dialog strategic româno – moldovean, la M.Ap.N.


Comisia mixtă româno – moldoveană în domeniul apărării se reunește în zilele de 25 și 26 aprilie la sediul Ministerului Apărării Naționale, unde va avea loc o nouă rundă a Dialogului strategic româno – moldovean.

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Mircea Dușa, se va întâlni, în deschiderea sesiunii de dialog, cu omologul său moldovean, Dumitru Mînzărari.

Din perspectiva cooperării bilaterale în domeniul apărării, oficialii vor aborda aspectele parteneriatului strategic în domeniul apărării, proiectele dezvoltate în comun de România și Moldova, situația de securitate la nivel regional, precum și perspectivele cooperării Republicii Moldova cu Uniunea Europeană și NATO.

Vor fi analizate, de asemenea, noi direcții de dezvoltare a cooperării bilaterale, astfel încât Armata României să poată continua sprijinul oferit până în prezent procesului de reformă și modernizare a Armatei Naționale a Republicii Moldova.

Aceasta este a patra reuniune a Comisiei mixte româno – moldovene în domeniul apărării, de la reluarea cooperării în acest format, în anul 2015.


Biroul presă