Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 113


MESAJUL MINISTRULUI APRRII NAȚIONALE CU PRILEJUL SRBTORIRII ZILEI VETERANILOR DE RZBOI


La 29 aprilie, de „Ziua Veteranilor de Rzboi”, ne amintim de oamenii care i-au sacrificat cei mai frumoi ani din via luptnd pe frontul celui de-Al Doilea Rzboi Mondial.

Avem datoria s transmitem mai departe faptele lor de curaj i vitejie, cinstirea eroilor notri reprezentnd cea mai de pre ndatorire pe care o avem. Ei ne-au nvat, de-a lungul timpului, lecia demnitii i a patriotismului, dovedindu-ne, cu puterea faptelor de arme, c iubirea de ar este cea mai nobil virtute, pentru care merit i trebuie s lupi pn la sacrificiul suprem.

n urma celui de-Al Doilea Rzboi Mondial, Romnia a nregistrat peste 900.000 de mori, disprui, prizonieri, rnii i invalizi (circa 92.000 de militari decedai). n prezent, mai sunt n via aproximativ 8.300 de veterani de rzboi, circa 250 de vduve de rzboi i n jur de 63.000 de vduve de veterani de rzboi.

Tnra generaie i militarii notri care acioneaz cu determinare i curaj n teatrele de operaii, pentru ndeplinirea angajamentelor internaionale, au avut i au ce nva de la veterani, din bogata lor experienț de viaț, datori fiind n a duce mai departe tradiiile i renumele Armatei Romniei, precum i prestigiul militarului romn.

Stimați veterani de rzboi, din ntlnirile pe care le-am avut cu reprezentanții dumneavoastr n diverse ocazii, dar i din vizitele de lucru efectuate n teritoriu, cunosc problemele cu care v confruntai. Cu ajutorul specialiștilor n domeniu, v vom fi aproape și vom identifica cele mai bune soluii n sprijinul dumneavoastr.

Pentru curajul i spiritul de sacrificiu de care ai dat dovad n timpul rzboiului, n anii grei de transformri care au urmat, pentru faptul c ai trecut cu bine i cu fruntea sus peste greutile vieii, v asigurm de ntreaga noastr recunotin i preuire.

* * *

La ceas de srbtoare, v mulumesc, dragi i bravi veterani de rzboi, pentru tot ce ai fcut n slujba Patriei i poporului romn i v adresez, de Ziua Dumneavoastr, n nume personal i n numele Ministerului Aprrii Naionale, cele mai calde i sincere felicitri, mult sntate i mpliniri personale.

La muli ani i Dumnezeu s v aib n paz!


Biroul pres