Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 113


MESAJUL MINISTRULUI APĂRĂRII NAȚIONALE CU PRILEJUL SĂRBĂTORIRII ZILEI VETERANILOR DE RĂZBOI


La 29 aprilie, de „Ziua Veteranilor de Război”, ne amintim de oamenii care și-au sacrificat cei mai frumoși ani din viață luptând pe frontul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Avem datoria să transmitem mai departe faptele lor de curaj și vitejie, cinstirea eroilor noștri reprezentând cea mai de preț îndatorire pe care o avem. Ei ne-au învățat, de-a lungul timpului, lecția demnității și a patriotismului, dovedindu-ne, cu puterea faptelor de arme, că iubirea de țară este cea mai nobilă virtute, pentru care merită și trebuie să lupți până la sacrificiul suprem.

În urma celui de-Al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morți, dispăruți, prizonieri, răniți și invalizi (circa 92.000 de militari decedați). În prezent, mai sunt în viață aproximativ 8.300 de veterani de război, circa 250 de văduve de război și în jur de 63.000 de văduve de veterani de război.

Tânăra generație și militarii noștri care acționează cu determinare și curaj în teatrele de operații, pentru îndeplinirea angajamentelor internaționale, au avut și au ce învăța de la veterani, din bogata lor experiență de viață, datori fiind în a duce mai departe tradițiile și renumele Armatei României, precum și prestigiul militarului român.

Stimați veterani de război, din întâlnirile pe care le-am avut cu reprezentanții dumneavoastră în diverse ocazii, dar și din vizitele de lucru efectuate în teritoriu, cunosc problemele cu care vă confruntați. Cu ajutorul specialiștilor în domeniu, vă vom fi aproape și vom identifica cele mai bune soluții în sprijinul dumneavoastră.

Pentru curajul și spiritul de sacrificiu de care ați dat dovadă în timpul războiului, în anii grei de transformări care au urmat, pentru faptul că ați trecut cu bine și cu fruntea sus peste greutățile vieții, vă asigurăm de întreaga noastră recunoștință și prețuire.

* * *

La ceas de sărbătoare, vă mulțumesc, dragi și bravi veterani de război, pentru tot ce ați făcut în slujba Patriei și poporului român și vă adresez, de Ziua Dumneavoastră, în nume personal și în numele Ministerului Apărării Naționale, cele mai calde și sincere felicitări, multă sănătate și împliniri personale.

La mulți ani și Dumnezeu să vă aibă în pază!


Biroul presă