Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 120


Întâlnire a ministrului Fifor cu președintele Comitetului Întrunit al Șefilor de State Majore al Forțelor Armate Iordaniene


În contextul vizitei în Iordania, ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, s-a întâlnit luni, 30 aprilie, cu președintele Comitetului Întrunit al Șefilor de State Majore al Forțelor Armate Iordaniene, generalul-locotenent Mahmoud Freihat.

În cadrul întrevederii, au fost discutate evoluțiile mediului internațional de securitate și principalele provocări și amenințări la nivel regional și global.

Cei doi oficiali au abordat subiecte de interes comun referitoare la relațiile militare bilaterale, cu precădere în ceea ce privește pregătirea și instruirea în comun a militarilor români și iordanieni, precum și posibilitatea cooperării în domeniul industriei de apărare.

De asemenea, ministrul Fifor a vizitat Centrul iordanian pentru combaterea extremismului, instituție inaugurată anul trecut în Zarka. Cu acest prilej, Mihai Fifor a asistat la o prezentare axată pe oportunitățile educaționale pentru militarii români, în vederea instruirii în domeniul luptei împotriva terorismului.


Biroul presă