Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 127


A fost semnat contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a Crucii Caraiman


Ministerul Apărării Naționale și asocierea de firme TOP LINE CONSTRUCT S.R.L. (lider) și IMPRESA DI CONSTRUZIONI ING. E. MANTOVANI S.p.A au semnat luni, 7 mai, la sediul M.Ap.N., contractul de execuție a lucrărilor de restaurare și reabilitare a Crucii Caraiman.

Asocierea de firme a fost desemnată câștigătoare în cadrul procedurii de achiziție derulată prin intermediul platformei SEAP în perioada decembrie 2017 – mai 2018. Valoarea contractului este de 13.750.923,13 lei fără TVA, iar termenul de finalizare este de 36 de luni. Lucrările vor fi coordonate de Centrul de Domenii și Infrastructuri Sibiu, din cadrul Direcției Domenii și Infrastructuri.

* * *

În calitatea sa de administrator legal al monumentului Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, Ministerul Apărării Naționale derulează în perioada 9 mai 2016 - 31 decembrie 2020 proiectul cu titlul „Restaurarea, reabilitarea, conservarea și amenajarea unui spațiu expozițional în cadrul Monumentului Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial (Monumentul eroilor "Crucea Caraiman"/ Monumentul Eroilor (Crucea) de pe Vârful Caraiman)”, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Contractul de finanțare a fost semnat de către Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, la data de 26 iulie 2017.

Demersul de reabilitare și implementare a proiectului este coordonat de Secretarul general al Ministerului Apărării Naționale, cu sprijinul Direcției Domenii și Infrastructuri.

Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional este Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, iar Organismul Intermediar pentru regiunea Sud Muntenia este Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.


Biroul presă