Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 128


Întrevederea secretarului de stat Mircea Dușa cu asistentul secretarului american al Apărării, Thomas Harvey


Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Mircea Dușa, a avut luni, 7 mai, la sediul Ministerului Apărării Naționale, o întrevedere cu delegația SUA condusă de Thomas Harvey, asistentul secretarului american al Apărării pentru strategie, planuri, și capabilități.

Cei doi oficiali au analizat subiectele prioritare ale agendei NATO în contextul summit-ului Alianței din acest an, dar și aspectele de interes comun ale parteneriatului strategic româno-american din perspectivă politico – militară.

Mircea Dușa a apreciat angajamentul asumat de SUA și contribuția acestora pentru securitatea și stabilitatea regiunii Mării Negre și a Europei în ansamblu.

,,În contextul actual al evoluțiilor securității regionale, consultările constante și cooperarea bilaterală practică sunt esențiale”, a precizat secretarul de stat. În acest context, Mircea Dușa a enumerat obiectivele și prioritățile României, în plan politico-militar, în perspectiva summit-ului NATO ce se va desfășura în luna iulie, la Bruxelles. Printre acestea, un rol important îl ocupă securitatea în regiunea Mării Negre și eforturile aliate pe palierul descurajării și apărării, precum și revizuirea Structurii de Comandă NATO.

Oficialul american a subliniat angajamentul Statelor Unite ale Americii față de relația bilaterală cu România, precum și promovarea eforturilor pe linia asigurării posturii NATO de descurajare și apărare. De asemenea, Thomas Harvey a exprimat apreciere față de România atât pentru angajamentul în planul modernizării sectorului militar, cât și pentru partajarea echitabilă a sarcinilor și responsabilităților la nivelul NATO. Thomas Harvey a mai adaugat că România reprezintă un model în cadrul Alianței și din perspectiva sprijinului consistent pe care îl oferă în operațiile și exercițiile NATO.


Biroul presă