Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 131


Șeful Statului Major al Apărării, în vizită oficială în Turcia


Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, va efectua o vizită de lucru în Turcia, în perioada 9 - 11 mai, la invitația omologului turc.

În cadrul întrevederii care va avea loc între șefii celor două armate, vor fi discutate subiecte referitoare la posibilitățile de dezvoltare ale cooperării militare bilaterale și implicarea celor două state în cadrul inițiativelor și proiectelor de întărire a securității regionale.

Cu această ocazie, generalul Nicolae Ciucă va participa la Ziua Distinșilor Vizitatori din cadrul exercițiului întrunit multinațional EFES 2018.

Totodată, în marja acestui eveniment se va desfășura și o întâlnire bulgaro-româno-turcă, în cadrul căreia vor fi analizate situația de securitate regională, incluzând și zona extinsă a Mării Negre, stadiul cooperării militare între cele trei țări, proiectele comune în contextul cooperării militare internaționale, combaterea terorismului, precum și evoluțiile curente în planul securității la nivelul Alianței Nord-Atlantice.


Biroul presă