Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 147


Școala de vară a Ministerului Apărării Naționale, la Sibiu


A treia ediție a „Școlii de vară a Ministerului Apărării Naționale” se va desfășura, în perioada 21 - 25 mai, la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

La activitate, organizată de Direcția informare și relații publice și de Statul Major al Apărării, vor participa 60 de elevi și studenți din sistemul de învățământ militar.

Școala de vară reprezintă o oportunitate de promovare a excelenței în sistemul de învățământ militar, oferind participanților posibilitatea de a realiza schimburi de experiență, de a-și îmbunătăți cunoștințele fundamentale și abilitățile de leadership. Obiectivul principal îl reprezintă dezvoltarea unor noțiuni de bază în domeniul managementului militar, ceea ce reprezintă un bun prilej de consolidare a cooperării între unitățile și instituțiile de învățământ militar.

În cadrul proiectului, reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării Naționale, personalități din mediul academic militar și civil, jurnaliști acreditați la M.Ap.N. vor susține prelegeri pe diverse teme de actualitate și vor interacționa cu elevii și studenții participanți.

Pe parcursul celor patru zile, tinerii se vor familiariza cu problematica domeniilor de activitate ale Forțelor Terestre și Forțele pentru Operații Speciale. Astfel, vor asista la prima lecție de supraviețuire în Tabăra de instrucție „Perii Dăii”, unde vor primi noțiuni despre abordarea practică a unor tehnici de supraviețuire în mediul terestru, hrănirea în condiții de campanie și prezentarea diferitelor moduri de procurare a hranei din natură.

De asemenea, participanții vor vizita Muzeul Național Brukenthal, Complexul Național Muzeal „ASTRA”, Gradina Zoologică și Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia.


Biroul presă