Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 158


Pilot militar romn decedat n Franța


Comandorul Ion Sticulescu, comandantul Grupului 90 Operațional din cadrul Bazei 90 Transport Aerian Otopeni, aflat n misiune n localitatea Cherbourg, Franța, a decedat astzi, 2 iunie, n camera de hotel n care era cazat.

Ofițerul participa, n calitate de comandant de aeronav, la exercițiul multinațional organizat de armata francez, n perioada 31 mai - 4 iunie, pentru marcarea a 74 de ani de la debarcarea aliat din Normandia. La acest exercițiu, Romnia particip cu un detașament format din 33 de parașutiști militari și o aeronav C 27J Spartan.

n dimineața acestei zile, ofițerul a fost gsit fr cunoștinț de ctre colegii si, n camera de hotel. A fost solicitat intervenția medical de urgenț, prin serviciul 112, ns manevrele de resucitare efectuate de echipajul medical francez au fost fr rezultat, medicii declarnd decesul n jurul orei 10.00, ora local.

Cazul este cercetat, conform procedurilor, de autoritțile judiciare franceze.

Comandorul Ion Sticulescu era pilot militar clasa I, cu o experienț de peste 7.500 de ore de zbor efectuate pe diferite tipuri de aeronave, dintre care aproximativ 3.500 pe C 27J Spartan, la manșa cruia zbura n calitate de pilot comandant instructor.

Ofițerul, n vrst de 55 de ani, activa n Ministerul Aprrii Naționale din anul 1986. Era cstorit și avea un copil.

Reprezentanții Ministerului Aprrii Naționale au demarat demersurile prin care s fie permis, dup finalizarea procedurilor de cercetare impuse de legislația francez, repatrierea trupului nensuflețit al militarului.

Conducerea M.Ap.N. și exprim profundul regret pentru aceast pierdere și transmite condoleanțe familiei ndoliate.


Biroul pres