Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 164


Ziua Distinșilor Vizitatori a Exercițiului SALAMIS STORM - 2018


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a participat miercuri, 6 iunie, în localitatea Nea Peramos Attica, Republica Elenă, la Ziua Distinșilor Vizitatori a Exercițiului SALAMIS STORM - 2018.

La exercițiul găzduit de Grecia, care se desfășoară în perioada 31 mai - 9 iunie, participă militari din Forțele pentru Operații Speciale din Bulgaria, Grecia, România și Serbia. Detașamentul românesc este format din 14 militari.

În marja participării la activitățile din cadrul exercițiului, ministrul Fifor a avut o întrevedere cu miniștrii apărării din Republica Elenă și Republica Serbia.
În cadrul discuțiilor, au fost abordate subiecte privind situația de securitate în Balcanii de Vest și oportunitățile de cooperare regională, cu accent pe dezvoltarea capabilităților militare în format multinațional, inclusiv în cadrul inițiativelor derulate la nivelul Uniunii Europene.

Miniștrii apărării din cele trei state au convenit asupra necesității unei cooperări aprofundate în acest format regional, având în vedere riscurile și amenințările curente și prioritățile comune pe plan regional.

Ministrul român al apărării naționale a apreciat că acest format de cooperare oferă o bună oportunitate pentru consolidarea dialogului politico-militar și pentru identificarea modalităților de cooperare între armatele statelor participante, plecând de la experiența dobândită la nivelul Forțelor pentru Operații Speciale.


Biroul presă