Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 334


Ajutorarea populației – misiune prioritară pentru armată


Teodor Atanasiu a dispus ca toate unitățile Ministerului Apărării Naționale să considere prioritare misiunile de intervenție la inundații, până la încetarea cauzelor și înlăturarea efectelor produse.

Ca urmare, au fost stabilite măsuri în vederea asigurării unor acțiuni oportune pentru transportul și distribuirea de alimente și apă potabilă, de consolidarea digurilor, precum și pentru reabilitarea infrastructurii, a căilor de comunicație rutiere județene și comunale. Pentru îndeplinirea acestor misiuni, Statul Major General a ordonat să fie pregătiți militari și mijloace tehnice, în măsură să intervină în sprijinul efectivelor care se află deja în localiățile afectate.

Astăzi, 19 iulie, detașamente de militari acționează, cu cinci elicoptere, 20 de utilaje de geniu, 34 de autocamioane și 11 bărci de asalt, în 22 de localități calamitate din județele Bacău, Brăila, Buzău, Galați și Vrancea.

Departe de țară fiind și neputând fi alături de colegii lor în misiunile de ajutorare, militarii din detașamentul Bravo-misiunea Althea din Bosnia-Herțegovina, și Lupii Negri, aflați la datorie în Afganistan, au strâns sume bănești pentru a fi donate populației greu încercate de inundații.Biroul de Presa al M.Ap.N.