Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 170


A doua zi a Reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO


Cea de-a doua zi a ministerialei apărării NATO a fost dedicată reuniunilor care au avut pe agendă cooperarea dintre NATO și UE, precum și evoluția misiunii aliate din Afganistan, Resolute Support.

În cadrul reuniunii axată pe cooperarea NATO-UE, la care a participat și Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru politica externă și de securitate comună, Federica Mogherini, au fost abordate subiecte prioritare pentru asigurarea securității europene. În context, au fost subliniate domeniile concrete de cooperare, precum mobilitatea militară, contracararea amenințărilor hibride și apărarea cibernetică. Ministrul Fifor a subliniat susținerea României pentru consolidarea cooperării NATO-UE, evidențiind totodată importanța legăturii transatlantice pentru securitatea și stabilitatea europeană.

Discuțiile din cadrul sesiunii în formatul Misiunii Resolute Support (RSM) s-au concentrat asupra evoluției situației de securitate din Afganistan și contribuțiilor aliaților la misiunea NATO. Ministrul român al apărării naționale a salutat rolul NATO și al RSM pentru securitatea aliaților, a Afganistanului dar și a comunității internaționale, în contextul eforturilor de combatere a terorismului. În plus, ministrul Fifor a evidențiat contribuția semnificativă în cadrul RSM, România fiind al patrulea contributor aliat cu trupe la această misiune.

În cadrul reuniunii Coaliției Globale anti-DAESH, s-au purtat discuții pe marginea situației curente de securitate din Irak și au fost prezentate contribuții ale țărilor participante la Coaliție.


Biroul presă