Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 170


A doua zi a Reuniunii miniștrilor aprrii din statele membre ale NATO


Cea de-a doua zi a ministerialei aprrii NATO a fost dedicat reuniunilor care au avut pe agend cooperarea dintre NATO și UE, precum și evoluția misiunii aliate din Afganistan, Resolute Support.

n cadrul reuniunii axat pe cooperarea NATO-UE, la care a participat și naltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru politica extern și de securitate comun, Federica Mogherini, au fost abordate subiecte prioritare pentru asigurarea securitții europene. n context, au fost subliniate domeniile concrete de cooperare, precum mobilitatea militar, contracararea amenințrilor hibride și aprarea cibernetic. Ministrul Fifor a subliniat susținerea Romniei pentru consolidarea cooperrii NATO-UE, evidențiind totodat importanța legturii transatlantice pentru securitatea și stabilitatea european.

Discuțiile din cadrul sesiunii n formatul Misiunii Resolute Support (RSM) s-au concentrat asupra evoluiei situaiei de securitate din Afganistan i contribuiilor aliailor la misiunea NATO. Ministrul romn al aprrii naționale a salutat rolul NATO i al RSM pentru securitatea aliailor, a Afganistanului dar i a comunitii internaionale, n contextul eforturilor de combatere a terorismului. n plus, ministrul Fifor a evideniat contribuia semnificativ n cadrul RSM, Romnia fiind al patrulea contributor aliat cu trupe la aceast misiune.

n cadrul reuniunii Coaliiei Globale anti-DAESH, s-au purtat discuii pe marginea situaiei curente de securitate din Irak i au fost prezentate contribuii ale rilor participante la Coaliie.


Biroul pres