Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 198


Prima acțiune de pregătire a militarilor români care vor opera sistemele Patriot


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, va participa luni, 9 iulie, începând cu ora 15.00, la sediul Statului Major al Forțelor Aeriene, la deschiderea unei activități de familiarizare a personalului care va opera sistemele de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot din înzestrarea Armatei României cu procedurile de utilizare a sistemului de simulare RT-3 (Reconfigurable Table Top Trainer).

Activitatea se va desfășura în perioada 9-13 iulie și va fi susținută de reprezentanți ai producătorului sistemului de rachete - compania americană Raytheon și de instructori din cadrul Forțelor Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR).

* * *

În cadrul acordului încheiat cu Guvernul Statelor Unite, țara noastră își va dota forțele armate cu cea mai recentă configurație a sistemului „Patriot”, configurația 3+, care include elemente hardware și software concepute în anul 2017.

Sistemul „Patriot” este cel mai avansat sistem de rachete de apărare antiaeriană și anti-rachetă cu bătaie mare din lume, fiind testat și perfecționat în luptă în cei peste 20 de ani de când prima versiune a intrat în serviciul operațional, construit în baza a peste 3.200 de teste la sol, 1.500 de teste de zbor și multiple desfășurări operaționale pe timpul cărora au fost înregistrate peste 100 de interceptări reale de luptă.

Jurnaliștii interesați să participe la eveniment sunt rugați să transmită datele de identificare (nume, prenume, instituția media, legitimație presă, nr. car de reportaj) la adresa de email proff@roaf.ro, până luni, 9 iulie, ora 13.30. Accesul reprezentanților mass-media la sediul Statului Major al Forțelor Aerien din Șoseaua București – Ploiești km. 10,5, se va face între orele 14.30 – 14.45.
Persoană de contact, pentru acreditare, din partea SMFA: Lt.col. Ionuț Neamu, tel. 0724.348.252.


Biroul presă