Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 198


Prima acțiune de pregtire a militarilor romni care vor opera sistemele Patriot


Ministrul aprrii naționale, Mihai Fifor, va participa luni, 9 iulie, ncepnd cu ora 15.00, la sediul Statului Major al Forțelor Aeriene, la deschiderea unei activitți de familiarizare a personalului care va opera sistemele de aprare antiaerian și anti-rachet Patriot din nzestrarea Armatei Romniei cu procedurile de utilizare a sistemului de simulare RT-3 (Reconfigurable Table Top Trainer).

Activitatea se va desfșura n perioada 9-13 iulie și va fi susținut de reprezentanți ai productorului sistemului de rachete - compania american Raytheon și de instructori din cadrul Forțelor Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR).

* * *

n cadrul acordului ncheiat cu Guvernul Statelor Unite, ara noastr și va dota forțele armate cu cea mai recent configurație a sistemului „Patriot”, configurația 3+, care include elemente hardware și software concepute n anul 2017.

Sistemul „Patriot” este cel mai avansat sistem de rachete de aprare antiaerian și anti-rachet cu btaie mare din lume, fiind testat și perfecionat n lupt n cei peste 20 de ani de cnd prima versiune a intrat n serviciul operațional, construit n baza a peste 3.200 de teste la sol, 1.500 de teste de zbor și multiple desfșurri operaționale pe timpul crora au fost nregistrate peste 100 de interceptri reale de lupt.

Jurnaliștii interesați s participe la eveniment sunt rugați s transmit datele de identificare (nume, prenume, instituția media, legitimație pres, nr. car de reportaj) la adresa de email proff@roaf.ro, pn luni, 9 iulie, ora 13.30. Accesul reprezentanților mass-media la sediul Statului Major al Forțelor Aerien din oseaua Bucureti – Ploieti km. 10,5, se va face ntre orele 14.30 – 14.45.
Persoan de contact, pentru acreditare, din partea SMFA: Lt.col. Ionuț Neamu, tel. 0724.348.252.


Biroul pres