Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 221


Ministrul Mihai Fifor s-a întâlnit cu ”Șoimii Carpaților” înainte de plecarea acestora în Afganistan


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, s-a întâlnit, vineri, 27 iulie, în municipiul Bistrița, cu militarii Batalionului 812 Protecția Forței „Șoimii Carpaților”, cu ocazia transferului de autoritate a forțelor batalionului către Comandamentul Forțelor Întrunite, înainte de plecarea într-o nouă misiune în teatrul de operații din Afganistan.

Ministrul apărării naționale s-a informat cu privire la ultimele evoluții ale stării de securitate în zona de desfășurare a misiunii, asigurarea cu materialele și mijloacele de protecție individuală și a discutat cu militarii despre modul de organizare a preluării misiunii de la Batalionul 30 Protecția Forței, care își încheie misiunea.

"Am încredere deplină în capacitatea dumneavoastră de a vă pune în valoare cunoștințele, de a interacționa și coopera atât cu militarii Alianței, cât și cu cei afgani, pentru a vă îndeplini cu succes misiunea încredințată. Am fost cu adevărat impresionat să aflu că 97% din efectivele cu care pleacă Batalionul 812 Manevră în misiune în Afganistan sunt încadrate cu militari ai batalionului și ai Brigăzii 81 Mecanizată din care faceți parte. Asta spune multe despre forța și coeziunea echipei dumneavoastră", le-a spus ministrul Mihai Fifor militarilor bistrițeni.

"Vă asigur că nu există prioritate mai mare pentru comandanții dumneavoastră și pentru echipa de conducere a ministerului ca aceea ca fiecare dintre cei care își iau astăzi rămas bun înainte de dislocarea în teatrul de operații să se întoarcă sănătoși în țară la cei dragi. Vă rog să transmiteți familiilor dumneavoastră mulțumirile noastre pentru înțelegerea și pentru suportul moral acordat în perioada de pregătire a misiunii. Îi puteți încredința că vor avea tot sprijinul meu și al echipei de conducere a ministerului pe timpul cât dumneavoastră vă veți afla în teatrul de operații. Vă doresc mult succes, dragi militari, și să vă întoarceți cu bine acasă!", a mai spus ministrul apărării naționale.


***

Batalionul 812 Protecția Forței „Șoimii Carpaților” va executa, în perioada august 2018 – februarie 2019, misiuni specifice de asigurare a protecției forței din Baza Militară Kandahar, precum și misiuni de instruire, consiliere și asistență a Forțelor Naționale Afgane.

Unitatea, înființată în urmă cu 23 de ani, a demonstrat că poate îndeplini misiuni dintre cele mai complexe în țară și în teatrele de operații din Angola (în anul 1997), Irak (în perioada 2004-2005) și Afganistan (între anii 2002-2003, 2006-2007 și 2010 - 2011).


Biroul presă