Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 221


Ministrul Mihai Fifor s-a ntlnit cu ”Șoimii Carpaților” nainte de plecarea acestora n Afganistan


Ministrul aprrii naționale, Mihai Fifor, s-a ntlnit, vineri, 27 iulie, n municipiul Bistrița, cu militarii Batalionului 812 Protecia Forei „Șoimii Carpailor”, cu ocazia transferului de autoritate a forțelor batalionului ctre Comandamentul Forțelor ntrunite, nainte de plecarea ntr-o nou misiune n teatrul de operații din Afganistan.

Ministrul aprrii naționale s-a informat cu privire la ultimele evoluții ale strii de securitate n zona de desfșurare a misiunii, asigurarea cu materialele și mijloacele de protecție individual și a discutat cu militarii despre modul de organizare a prelurii misiunii de la Batalionul 30 Protecția Forței, care și ncheie misiunea.

"Am ncredere deplin n capacitatea dumneavoastr de a v pune n valoare cunotinele, de a interaciona i coopera att cu militarii Alianei, ct i cu cei afgani, pentru a v ndeplini cu succes misiunea ncredinat. Am fost cu adevrat impresionat s aflu c 97% din efectivele cu care pleac Batalionul 812 Manevr n misiune n Afganistan sunt ncadrate cu militari ai batalionului și ai Brigzii 81 Mecanizat din care faceți parte. Asta spune multe despre forța și coeziunea echipei dumneavoastr", le-a spus ministrul Mihai Fifor militarilor bistrițeni.

"V asigur c nu exist prioritate mai mare pentru comandanții dumneavoastr și pentru echipa de conducere a ministerului ca aceea ca fiecare dintre cei care i iau astzi rmas bun nainte de dislocarea n teatrul de operaii s se ntoarc sntoi n ar la cei dragi. V rog s transmiteți familiilor dumneavoastr mulțumirile noastre pentru nelegerea i pentru suportul moral acordat n perioada de pregtire a misiunii. i puteți ncredința c vor avea tot sprijinul meu i al echipei de conducere a ministerului pe timpul ct dumneavoastr v vei afla n teatrul de operaii. V doresc mult succes, dragi militari, i s v ntoarcei cu bine acas!", a mai spus ministrul aprrii naționale.


***

Batalionul 812 Protecia Forei „Șoimii Carpailor” va executa, n perioada august 2018 – februarie 2019, misiuni specifice de asigurare a proteciei forei din Baza Militar Kandahar, precum și misiuni de instruire, consiliere i asisten a Forelor Naionale Afgane.

Unitatea, nființat n urm cu 23 de ani, a demonstrat c poate ndeplini misiuni dintre cele mai complexe n țar și n teatrele de operații din Angola (n anul 1997), Irak (n perioada 2004-2005) și Afganistan (ntre anii 2002-2003, 2006-2007 și 2010 - 2011).


Biroul pres