Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 223


Ministrul Mihai Fifor s-a întâlnit cu șefii de promoție de la colegiile militare naționale


Cei cinci elevi care au fost șefi de promoție ai colegiilor militare naționale, promoția intitulată „Centenarul Marii Uniri”, au fost felicitați astăzi, 30 iulie, de către ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, în cadru unei ceremonii care a avut loc la sediul M.Ap.N.

Ministrul Fifor le-a urat succes Teodorei Grecu, Alinei Andreea Gheorghe, Adinei Maria Vaman, Dalianei Maria Moldovan și lui Alexandru Andrei Pușcașu, mulțumindu-le pentru rezultatele obținute.

“Sunteți vârfurile generației dumneavoastră și lucrul acesta trebuie să vă responsabilizeze, să vă facă să fiți conștienți de faptul că reprezentați un model și că, de modul în care dumneavoastră veți evolua în carieră în perioada următoare, depinde foarte mult cum va arăta generația care vine din urmă. Întotdeauna ne construim identitatea raportându-ne la modele. Vă apreciez foarte mult, sunt mândru de voi și vă mulțumesc pentru efortul făcut”, a spus ministrul apărării naționale.

La final, ministrul Fifor le-a oferit celor cinci absolvenți însemnele Ministerului Apărării Naționale, ca apreciere a rezultatelor obținute de-a lungul celor patru ani de studii liceale.
* * *

Teodora Grecu a absolvit Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia cu media 9,77 și a fost admisă prima, cu media 9,99, la Programul de studii Calculatoare și sisteme informatice pentru apărare și securitate națională a Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I” din București.
Preocupată îndeosebi de științele exacte, Teodora a participat și a obținut rezultate deosebite la olimpiadele școlare de fizică și de științele pământului (olimpiadă interdisciplinară a patru științe exacte - fizică, chimie, biologie și geografie).

Alina Andreea Gheorghe, șefa de promoție a Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, a avut, la finalul celor patru ani de studiu, media 9,95, obținând, în ultimii trei ani de școală, media 10. Pasionată de matematică, ea a câștigat numeroase premii în acest domeniu și a ales să continue studiile la Academia Tehnică Militară, secția Calculatoare și sisteme informatice pentru apărare și securitate națională.

La Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a fost înregistrată, în acest an, o premieră, doi elevi având aceeași medie după finalizarea celor patru ani de studiu. Astfel, cu 9.67, Adina Maria Vaman și Alexandru Andrei Pușcașu sunt șefii promoției „Centenarul Marii Uniri” la această instituție de învățământ. Pasiunea Adinei, limba engleză, i-a adus acesteia numeroase satisfacții la concursuri și olimpiade naționale. Ea a optat pentru continuarea studiilor la aceeași facultate din cadrul Academiei Tehnice Militare ca și colegele mai sus meționate. Alexandru Andrei Pușcașu a înregistrat rezultate remarcabile la concursurile și olimpiadele școlare de matematică și a fost admis primul, cu media 9,95, la Programul de studii Aeronave și motoare de aviație a Academiei Tehnice Militare.

Daliana Maria Moldovan, șefa de promoție a Colegiului Național Militar ,,Tudor Vladimirescu” din Craiova, a renunțat, în clasa a X-a, la Liceul Teoretic Petru Maior din Ocna Mureș pentru a se transfera la nou-înființatul (la acea vreme) colegiu militar. Media cu care a absolvit cei patru ani de studiu a fost 9,66, iar la finalul clasei a XII-a i s-a acordat Premiul „General de divizie Florin Țenescu (șef de promoție în 1902)”. Daliana Maria este ”boboc” la Academia Navală ,,Mircea cel Bătrân" din Constanța, Facultatea de Inginerie Marină, specializarea Navigație, hidrografie și echipamente navale, unde a fost admisă cu media 9,50.


Biroul presă