Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 232


O nou sesiune de admitere la la Institutul Medico-Militar de la Trgu-Mureș


Ministrul aprrii naționale, Mihai Fifor, a aprobat organizarea, n data de 7 septembrie, a unei noi sesiuni de admitere pentru 20 de locuri repartizate Instititului Medico-Militar n cadrul Universitții de Medicin și Farmacie Trgu-Mureș, specializarea Medicin – limba englez, ca urmare a neocuprii tuturor locurilor disponibile n sesiunea din iulie și existenței unui deficit de personal medical specializat.

Candidații trebuie s fie absolvenți de liceu cu diplom de bacalaureat, s aib vrsta de cel mult 30 de ani mpliniți n anul 2018 și s cunoasc foarte bine limba englez.

Recrutarea candidaților va avea loc n perioada 13 – 24 august, la sediul birourilor informare-recrutare din cadrul centrelor militare din județul/sectorul de domiciliu, iar probele de selecție aptitudinal se vor desfșura n perioada 20-30 august.

Candidații declarați ”admis” la selecie se vor nscrie la examen exclusiv online, pe site-ul instituției de nvțmnt, n perioada 3 – 5 septembrie, iar examenul se va susține n data de 7 septembrie. Metodologia de admitere va fi identic cu cea din sesiunea din iulie, inclusiv bibliografia de examen.

Testarea cunoștințelor de limba englez va avea loc n data de 6 septembrie, la sediul UMF Trgu Mureș, cu rezultatul admis/respins. Doar candidații declarați admiși vor putea participa la proba de admitere din 7 septembrie.

Studenții admiși vor studia toate materiile n limba englez și vor rmne la aceast form de școlarizare pn la ncheierea studiilor.

Detalii suplimentare n ceea ce privește admiterea se regsesc pe site-ul Direcției Generale Management Resurse Umane, la adresa
https://dmru.mapn.ro/app/webroot/fileslib/upload/files/2018/anunturi/AnuntAdmitereIMM.pdf.

* * *

Suplimentarea cifrei de școlarizare la nivelul anului universitar 2018-2019 pentru Institutul Medico-Militar la 200 de locuri (100 de locuri la catedra de pregtire București: 70 de locuri medicin general, 15 locuri medicin dentar, 15 locuri farmacie - și Trgu Mureș: 100 de locuri medicin general) a fost decis de ministrul Fifor, la nceputul acestui an, dup analizarea necesitțile operaționale ale Armatei Romniei și ținnd cont de oferta sczut de specialiti n domeniul medical la nivel național. Creșterea cifrei de școlarizare nseamn o reconfigurare a strategiei pe termen lung a Ministerului Aprrii Naționale n ceea ce privește sistemul medical militar.

Pentru formarea unui medic specialist militar este nevoie de 10-15 ani de pregtire (6 ani facultate, 4-7 ani rezidențiat, la care se adaug modulele de pregtire medical de urgenț și operațional).

Domeniile sntții și nvțmntului militar sunt teme esențiale pentru Ministerul Aprrii Naționale.


Biroul pres